AkváriumBox

Akvárium vásárlás kezdő lépései

Akvárium vásárlás, telepítés

Kedves látogató! Akvárium vásárlás előtt gondljuk végig, hogy pontosan milyen akváriumot szeretnénk méretben, fajtában (milyen halakat, növényeket szeretnénk). Ezzel sok gond megelőzhető. Pl egyik hal nem fogja megenni a másikat, növény nem fog elhalni az első 2 hétben a gyenge megvilágítás miatt, stb… Ehhez nyújtanak egy kis segítséget az alábbi leírások:
Akvárium vásárlás
| Akvárium telepítés akvariumbox.hu

Webáruházunk létrehozásakor arra törekedtünk, hogy minél olcsóbb akvárium és akvárium felszerelés legyen elérhető a kedves érdeklődőknek széles választékban. Érdemes rendelés előtt jól átgondolni, hogy milyen akváriumra van szükségünk, valamint hogy ezt az akváriumot, hogyan rendezzük be, hogyan tartjuk tisztán stb… ezzel is minimalizálva a kiszállítás költségét (ne kelljen többször szállítani plusz költségért). Webáruházunk folyamatos feltöltés alatt áll, vonatkozik ez az akváriumokra, külső szűrőkre, belső szűrőkre, fűtő szálakra, dekorációkra, és más akvarisztikai termékre is. Igyekszünk minél több segítséget nyújtani, hogy akváriuma méltó dísze lehessen otthonának, üzletének. Éppen ezért a webáruházon kívül egyre több dokumentációt töltünk fel, amit érdemes elolvasni. Nézzen körül, nálunk biztosan megtalálja, amit keres!
Akvárium vásárlás
| Akvárium telepítés

Akvárium típusok leírása


I. Az akvárium, mint a lakás dísze

Egy jól elkészített akvárium legyen összhangban a szoba többi berendezésével, jól látható és könnyen kezelhető legyen. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az alkalmazott technikai eszközök hozzáférhetőek, egyszerűen tisztíthatók legyenek. A lakásban tartott édesvízi akváriumokat alapvetően négy típusra oszthatjuk:

holland típusú akváriumA holland típusú akváriumban halak alig vannak, vagy egyáltalán nincsenek. Úgy néz ki, mint egy víz alatti kert, amelyet túlnövényesítettek. Ehhez nagy, legalább egy méter hosszú medence, jó és egyenletes megvilágítás szükséges. Az esztétikusan elrendezett növények látványa nyugtatja a szemet, és kellemes hangulatot kölcsönöz a szemlélőnek.

biotóp akvárium

A biotóp akvárium egy miniatűr szeletkéje a természetnek. Összeillő hal- és növényegyüttes az eredeti élőhelynek megfelelően. A biotóp akvárium nem mindig készíthető el könnyen. Előfordul, hogy bizonyos területeken a növényzet igen gyér, fajszegény, vagy esetleg a halak nem mutatósak. Ebben az esetben a berendezéshez a növényeket vagy halakat a közeli területeknek megfelelően válasszuk ki!

 

paludáriumA paludárium az akvárium és a terrárium kombinációja. Vízrészből és az adott földrészre jellemző partszakaszból áll. A vízben halak vagy kétéltűek vízinövényekkel, a parton pedig mocsári és szárazföldi növények, esetleg hüllők élnek. A paludáriumot dekoratívabbá tehetjük broméliákkal és orchideákkal. Fenntartása gondos ápolást és igen sok munkát, valamint bonyolult technikai berendezéseket igényel. (Gondoljunk csak arra, hogy a növények levelein éjszakára nem maradhat víz, mert különben rövid idő alatt kirothadhat. Ezért egy külön ventillátor fújja le a párát, mint valami műszél. De ugyanakkor a kívánt páratartalomnak is meg kell lennie a növények megfelelő növekedéséhez.) Valószínű, hogy ezért találkozunk ritkán paludáriummal mint lakberendezési tárggyal.


vegyes akvárium

A vegyes akvárium a leggyakrabban előforduló típus. Különböző fajú (szinte mindig trópusi eredetű) halak és növények együttese. Nem meghatározó szempont a fajok földrajzi előfordulása. Olyan halakat válogassunk össze, amelyek jól tűrik egymást, nem verekszenek, s hasonló életkörülményeket igényelnek (hőmérséklet, vízösszetétel, takarmányozás). Az akvárium mérete ebben az esetben a benne tartandó halak méretétől, illetve számától függ. Általánosságban: kisebb méretű halak esetében 5 liter űrtartalmat számítunk egy állatra, szellőzés, szűrés nélkül. Minél nagyobb egy akvárium, annál könnyebb a fenntartása, sőt kevesebb munkát igényel.

www.akvariumbox.hu

II. Halfajok szerinti akváriumtípusok

El kell dönteni, hogy a medencében milyen halakat szeretnénk majd tartani, mert már ez is meghatározza az akvárium méretét, formáját és berendezési tárgyait.

A pontylazacos akvárium akkor mutat jól, ha hosszúkás, lapos, amelyet alacsony növényekkel telepítünk be, és kisméretű szűrőt – esetleg talajszűrőt – választunk hozzá. Mivel többnyire csapathalakról van szó, a medence méretétől függően állítjuk össze a halakat. Egy 80-100 literes pontylazacos akváriumba 50-60 darab – 5-féle halból 10-12 db – halat tehetünk. Az ajánlott berendezési tárgyak különböző vasfák, gyökerek, valamint jávai moha. Lágyabb, 5-6 nk-s vízzel töltsük fel a medencét.

A márnás akváriumba olyan halakat tehetünk, amelyek egyébként csipkelődősek, gyors mozgásúak. Berendezésük – mivel nem növényevők – szépen növényesített akvárium lehet. Társíthatunk hozzájuk különféle dániókat és harcsákat.

A vízminőségre sem érzékenyek, a közepesen kemény (12-14 nk) semleges (7 pH) víz megfelel számukra.

A sügéres akváriumok sokfélék lehetnek:

A dél-amerikai törpesügérek általában békés természetű halak, amelyek más, kis testű hallal társíthatók. Medencéjük sose legyen nagyon világos, inkább kissé barnított vizű, sötét talajú. Növényként a Microsorium és a jávai moha ajánlható.

Az afrikai közepes, vagy nagy testű sügérek akváriuma többnyire sziklás búvóhelyekkel ellátott, viszonylag kevés növényt tartalmazó medence. A talaj legtöbbször finom sóder vagy homok. Természetesen ezek között is vannak olyan – békés – halak, amelyek egy szépen benövényezett akváriumban nem tesznek kárt.

A diszkoszok (bár ezek is sügérek) teljesen külön kategóriát képeznek. Akváriumukat berendezhetjük szépen kardfüvekkel, vékony homokréteggel az alján. De mindenképpen tudnunk kell, hogy ha betegség miatt kezelni kell a halakat, akkor ez az általánosan 28-30 C-on tartott halaknál további 4-5 C-os hőmérséklet-emelést jelent, amit kevés hal és növényfaj visel el, nem is beszélve az alkalmazott gyógyszerekről.

A vegyes akvárium berendezése is tetszőleges, természetesen figyelembe véve a benne lévő halfajok igényeit.

A harcsás akváriumban sok gyökér és búvóhely van, amiből következik, hogy halainkat – rejtőzködő életmódjuk miatt – nappal ritkán láthatjuk. Természetesen itt is vannak kivételek, hiszen a páncélosharcsák számos faja nappal is aktív (C. pygmaeus, C. hastatus, C. panda, C. sterbai). A növényeket célszerű ültetőedényekbe, cserepekbe tenni, mert a harcsák hamar kiturkálhatják őket.

Speciálisan berendezett akvárium szükséges néhány halfajnak. Ilyen például a gömbhalak akváriuma, amelyet kellő számú búvóhellyel kell ellátni, hogy halaink ne tépjék egymást. A csigasügérek medencéjében a homokos talajon több csigaházat helyezünk el, hogy a halak választhassanak közülük megfelelő búvó- és ikrázóhelyet.

A tenyésztőakváriumok általában nem látványosak, csupán a célnak kell megfelelniük.

szövegforrás: Korszerű haltartás Akvarisztika kezdőknek-haladóknak: Pasaréti Gyula, Pethő Pál Zoltán, Illyés Csaba

Cikkek:

Új akvárium

Egy újabb saját akvárium, lehet véleményezni.

Nem bírtam ki, hogy ne írjak pár szót arról, hogy hogyan próbálkoznak páran.

Ebben a cikkben igyekszünk mindent leírni, ami az akvárium hal hálóval kapcsolatos. Lehet, hogy elsőre furán hangzik, de érdemes erről beszélni egy kicsit. Az akvárium hal hálónak sem a mérete, sem a szemcsézettsége nem mindegy, hogy mekkora, illetve, hogy milyen sűrű.

Ebben a témában azt boncolgatjuk, hogy hol vegyük meg akvárium illetve akvárium tartozékokat, akvárium halakat. Ne legyünk szégyellősek válogatni. Sok bosszúságot előzhetünk meg azzal, hogy megfelelő akvárium boltot választunk.

Ezzel valószínűleg már minden akvárium illetve akvarisztikával foglalkozó ember találkozott, akár hobbi, akár profi szinten. A cikkben igyekszünk kimerítő választ adni, hogy mitől zavarosodhat, illetve opálosodhat az akvárium vize.

Aki akváriumot szeretne, de csak kicsit, mert azzal kevesebb a gond, annak mindenféle képpen elkéne ezt olvasnia. Egy akvárium halnak nem mindegy, hogy milyen életteret biztosítunk. Ki szeretné egy 2×2-es szobában leélni az életét? Gondljunk arra, hogy egy élőlényt veszünk magunkhoz, akiről megfelelően kell gondoskodni, ha ez nem megy, válasszunk másik hobbit, ne az akváriumot.

Az akvárium halak etetéséről is kell pár szót beszélnünk, hogyan tegyük azt változatossá, ezzel őrízzük meg akvárium halaink egészségét.

A halak etetésének egyik legkönnyebb módja a száraz tápozás. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségű és mennyiségű akvárium hal tápot teszünk a vízbe. Cikkünkkel próbálunk mindenkit arra sarkalni, hogy nézzük meg az eleség összetételét, és úgy tegyük le voksunkat egy márka/termék mellett. Az ár bizony nagyon is számít. És amit az akvárium száraz tápon megspórolsz, annak hatványozott szorzatát fogod elkölteni a halak betegségeinek kezelésére, vagy pótlására. Az akvárium vizének kezeléséről és a felesleges plusz időről már nem is beszélve.

Szerencsére már hazánkban is elég kó minőségű fagyasztott akvárium hal eleség kapható. Cikkünkben próbálunk osztályozni, hogy mit válasszunk, mit ne, és mire kell figyelni. Valamint, hogy ez miért is jó és szükséges az akvárium halainknak.

Az akvárium vizének hőmérsékletének beállítása alap feladat, és az elsők közé tartozik. Van amivel megbírkozik az akvárium hal, elviseli, de nem szereti. Az akvárium vizének hőmérséklete nem ezek közé tartozik. Egy alapvető tól-ig határt érdemes szem előtt tartani.

Előbbi cikkünkben az avkárium vizének hőmérsékletéről beszéltünk, ebben a cikkben pedig arról, hogy milyen akvárium fűtő berendezésekkel tudjuk azt megvalósítani.

A cikkben arról írunk, hogy mikor érdemes egy az akvárium belső szűrőknél drágább, de sokkal effektívebb akvárium külső szűrőbe fektetni pénzünket. Illetve mikor nem éri meg. Szerencsére egyre több, és jobb minőség közül választhatunk hazánkban is.

Egy nagyon közkedvelt, de annál változatosabb akvárium halat szeretnénk bemutatni. Azon kívűl, hogy rengeteg külső megjelenésű vitorlás hal létezik, szeretnénk egy kicsit a viselkedéséről is beszélni.

Számos akvárium hal, és akvárium növény igényli a lágy vizet. Hazánkban általában elmondható, hogy nagyon kemény a vezetékes víz. Bár a kedves vízműnek honlapján fel van általában tüntetve, hogy milyen minőségű és keménységű a vízük, ezt nem tudják mindig tartani. Mértem itthon már 26-os keménységű vizet, ami nagyon gáz. Úgyhogy a kis postunkban egy egyszerű, de nagyszerű módszert mutatunk be a vizek lágyítására.

Hogy hogyan és mivel lehet mérni az akvárium vizének sajátosságait, azt igyekszünk bemutatni az oldalon.

Aki akváriumokkal foglalkozik, azt tudja, hogy az akvárium alga nagyon bosszantó és makacs tud lenni. A postban leírjuk, hogy mire is kell figyelni, ha szeretnénk elkerülni az akvárium algával tartó csatározásokat.

Akvárium telepítés I. / Akvárium, akvárium bútor és tető világítás

Kezdjük rögtön az elején. Ha beszereztük az induló termékeket akváriumot és alá a polifoam biztonsági alátétet az akvárium alapterületével megegyező méretben az akvárium bútort és a tetőt és a világítást ami lehet a tetőbe épített világítás vagy lehet különálló termék is a világítás. Lehetőség szerint a bútoros akvárium szettet úgy helyezzük el a helyiségben hogy közvetlen napfény ne érje algásodás szempontjából nem praktikus, mivel a zöld alga a túlzott fény hatására elszaporodhat ami esztétikai és biológiai szempontból sem túl kedvező. Lehetőleg természetes fénytől mentes helyre állítsuk fel a bútoros akvárium szettünket. Fontos még az elhelyezés szempontjából hogy a padló vízszintes legyen, így biztonságos alapot nyújt az akvárium bútornak és nem kell attól tartanunk hogy billegni fog. Lehetőséghez mérten biztonsági szempontból, fal mellé állítsuk az akvárium bútort. Ha kiválasztottuk a megfelelő helyet az akvárium szettünk részére első lépésben a bútort helyezzük el utána a bútor fedlapjának alapterületével és fazonjával megegyező polifoam biztonsági akvárium alátétett tegyük a helyére. Jöhet az akvárium, biztonság kedvéért kérjünk segítséget és ketten kétoldalról megfogva helyezzük az akváriumot az akvárium bútorra. Ha megvagyunk az összkép eléréséért még tegyük rá a tetőt és világítást. Most láthatjuk az egységes képet az akvárium szettünkről és még vízfeltöltés elött változtathatjuk a bútoros akvárium szettünk pozícióját tetszés szerint ha szükséges. Ha véglegesítettük a bútor pozícióját vegyük le a tetőt és kezdjük mega  technikai felszerelés beépítését amit a következő részben olvashattok…………..

Akvárium telepítés II. / Szűrés külső szűrő vagy belső szűrő, levegőztetés és vízmelegítés

Folytatom a fentebb abbahagyott gondolatomat és az akvárium szűrő telepítésével kezdem ezt a fejezetet. Természetesen az akvárium méretéhez literszámához és a betelepítendő élővilághoz megfelelő szűrőt kell beépítenünk felhasználnunk.

www.akvariumbox.hu

Hogyan válasszunk szűrést akváriumunkhoz?

Akváriumi belső szűrő:
Kisebb akváriumok szűréséhez, akváriumi belső szűrőt érdemes használni többségük levegőztető funkcióval van ellátva, szűrőanyaguk általában szivacs esetleg kerámia gyűrű. Akváriumi belső szűrők levegőztető funkciója függ a rendszeres szűrőanyag tisztítástól, mivel a  vákum elv alapján levegőztet és így a motor teljesítménye befolyásolja az oxigén bevitelt. Akvárium belső szűrő tisztításának gyakoriságát nem lehet általánosítani, mivel az függ az akvárium élővilágának típusától darabszámától és az etetési szokásoktól is de kb. két hetente ajánlott elvégezni. Tisztítási eljárás vegyszermentesen langyos vízben kell átmosni. Tisztítás közben a szűrőanyagban megtelepedett baktérium kultúra bizonyos része elpusztul ezért baktérium kultúra vegyszeres megfelelőjével literszámnak megfelelően azt pótolni kell

Akváriumi külső szűrő:
Közepes vagy nagyobb akváriumokba külső szűrőt érdemes használni. Több gyártó és cég ajánlja termékeit egyre kedvezőbb feltételekkel. A választás nem egyszerű de ha már tudjuk hogy milyen típusú élővilágot szeretnénk telepíteni akváriumunkba akkor az segítséget jelent a szűrő kiválasztásában és persze a költség keret sem mindeggy.

Már megfelelő minőséget nyújt egy olcsobb vagy középkategóriás termék is de ha a költség keretünk megengedi a magasabb árfekvésű termékek közül is választhatunk. Amit fontos tudni hogy termékenként változhat az alapcsomaghoz tartozó szűrőanyag típusa és mennyisége.

Szűrőanyag típusok és útmutató II. / Szűrőszivacs, perlon vatta, kerámia gyűrű bioball

Szokták mondani minél nagyobb az adott szűrőanyag felülete annál népesebb baktérium kultúra tud megtelepedni rajta és tudni illik hogy ez a baktérium kultúra végzi az oroszlán részét a szűrőben átfolyó akvárium víz tisztításában és a megfelelő értékek fenntartásában. De nem ilyen egyszerű a kérdés mert ugye akkor csak a legnagyobb felülettel rendelkező szűrőanyaggal töltenénk meg a külső szűrő tartályát. Viszont tudnunk kell az akváriumi külső szűrő tartályában elhelyezkedő szűrőanyag rétegrendjét típus és mennyiség szerint.

Folytatás hamarosan.

Kellemes vásárlást az akvariumbox.hu webshopban.

Webáruházukban lehetősége van szinte minden olyan terméket kedvező áron megvásárolnia ami szükséges egy csodaszép akvárium vagy terrarium kialakításához, ha nemtalálja webáruházunkban a szükséges terméket kérjük jelezze info@eakvarium.hu és lehetőségünkhöz képest azt beszerezzük.

Alul felsorolt terméklista segítségül szolgálhat a kényelmes vásárláshoz, kellemes vásárlást az akvariumbox.hu webáruházban: akvárium, szögletes akvárium, íves akvárium,akvárium felszerelés,akvárium belső szűrő,akvárium külső szűrő, akvárium szűrő, akvárium levegőpumpa,akvárium vízmelegítő, akvárium dekorácio, akvárium 3D-s háttér,akvárium sziklaháttér, akvárium pószter.

Lehetősége van széles akváriumbútorból és komplett bútoros szettből is választania, időpont egyeztetés alapján személyesen is eljöhet Budapest 17. kerületi Ároktő utca 25 szám alatti telephelyünkre. akvárium bútor, egyajtós akvárium bútor, kétajtós akvárium bútor, háromajtós akvárium bútor, háromajtós fiókos akvárium bútor, szögletes akvárium bútor, íves akvárium bútor, sarok akvárium bútor, egyajtós íves akvárium bútor, kétajtós íves akvárium bútor, íves háromajtós akvárium bútor, H fazonú íves akvárium bútor, H fazonú szögletes akvárium bútor, Szögletes egyajtós bútor, szögletes kétajtós akvárium bútor, szögletes háromajtós bútor,szögletes háromajtós fiókos akvárium bútor.

Egyéb kiegészítő termékek közül is választhat: polifoam akvárium alátét, műanyag tetővilágítás,t8 műanyag tető világítás,T5 műanyag tető világítás, LED műanyag tetővilágítás, alumínium világítás,T8 világítás,T5 világítás, LED világítás, akvárium dekoráció, akvárium kerámia dekoráció, akvárium műnövény, akvárium poszter háttér, bútoros akvárium szett,szögletes bútúrosb akvárium szett,sarok bútoros akvárium szett, 50cm-es bútoros akvárium szett, 60cm-es bútoros akvárium szett, 80cm-es bútoros akvárium szett, 100cm-es bútoros akvárium szett, 120cm-es bútoros akvárium szett, 150cm-es bútoros akvárium szett, 180cm-es bútoros akvárium szett, 200cm-es bútoros akvárium szett, íves 60cm-es bútoros akvárium szett, íves 80cm-es bútoros akvárium szett, íves 100cm-es bútoros akvárium szett, íves 120cm-es bútoros akvárium szett, íves 150cm-es bútoros akvárium szett, íves 180cm-es bútoros akvárium szett, íves 200cm-es bútoros akvárium szett, szögletes 60cm-es bútoros akvárium szett, szögletes 80cm-es bútoros akvárium szett, szögletes 100cm-es bútoros akvárium szett, szögletes 120cm-es bútoros akvárium szett, szögletes 150cm-es bútoros akvárium szett, szögletes 180cm-es bútoros akvárium szett, szögletes 200cm-es bútoros akvárium szett, egyajtós 60cm-es bútoros akvárium szett , kétajtós 80cm-es bútoros akvárium szett, kétajtós 100cm-es bútoros akvárium szett, kétajtós 120cm-es bútoros akvárium szett, kétajtós 150cm-es bútoros akvárium szett, háromajtós 180cm-es bútoros akvárium szett, háromajtós 200cm-es bútoros akvárium szett, kétajtós 60cm-es bútoros akvárium szett, H fazon 80cm-es bútoros akvárium szett, H fazon 100cm-es bútoros akvárium szett, H fazon 120cm-es bútoros akvárium szett, H fazon 150cm-es bútoros akvárium szett, H fazon 180cm-es bútoros akvárium szett, H fazon 200cm-es bútoros akvárium szett.

Akvárium levegőztetéshez ajánlott termékek: levegőpumpa, membránpumpa,membrános levegőpumpa, Atman levegőpumpa, Happet levegőpumpa, Hailea levegőpumpa, Xilong levegőpumpa. Egyébb kiegészítő akvárium levegőztető termékek: porlasztó cső, porlasztó kő, porlasztó kő 10cm, porlasztó rúd 10cm, porlasztó rud 15cm, porlasztó rúd 20cm, flexibilis porlasztó cső, visszacsapó szelep.

Akvárium dekorációs termékek széles választéka webáruházunkban
: műnövény,10cm-es műnövény,15cm-es műnövény, 20cm-es műnövény, 30cm-es műnövény. Kerámia akvárium dekoráció, fa dekoráció, fehér kerámia akvárium dísz, akvárium aljzat, színes akvárium aljzat, vár rom akvárium dekor, repülő roncs akvárium dekor, autóroncs akvárium dekor.

Akvárium bútort és akváriumot világítással egyedi méret alapján tud rendelni.